Πύλος Μεσσηνίας | Karalis City Hotel

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ

Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά με ιδιόμορφο αρχιτεκτονικό σχέδιο που έχει βασιστεί σε σχέδια Γάλλων αρχιτεκτόνων του στρατηγού Μαιζόν (1829). Κυριαρχεί η πανέμορφη πλατεία με το επιβλητικό μνημείο των τριών Ναυάρχων με συμπαραστάτες δύο κανόνια από την Ναυμαχία του Ναβαρίνου (1827), που σκιάζεται από πανύψηλα πλατάνια.

Ένας τόπος όμορφος με ιστορική σημασία και μνημεία όπως το Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα της περιοχής από τη λίθινη μέχρι τη Μινωική εποχή. Στον λόφο Εγκλιανός βρίσκονται τα ερειπωμένα ανάκτορα του βασιλιά της Πύλου Νέστορα, όπως και ένας θολωτός τάφος όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται θαμμένος. Ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας, η φημισμένη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ο καταρράκτης της Νέδας και το εξωτικό Πολυλίμνιο είναι μερικές από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

πύλος μεσσηνίας

Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας. Σαν υδάτινο θέατρο, αποτελείται από έναν σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά, που εγκλωβίζει μέσα του πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Δίπλα στην παραλία, προσφέρει τη σκιά του ένας μεγάλος βράχος.

Ο χώρος είναι προστατευόμενο απο τη Natura 2000, οπότε ο πολιτισμός δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει το μέρος, και υπάρχει μία όμορφη ησυχία παρά το αρκετό κόσμο που επισκέπτεται την παραλία. Για να πάτε στην παραλία μέσω Πετροχωρίου, θα χρειαστεί να διανύσετε κάποια μέτρα χωματόδρωμου, μέχρι να φτάσετε στην παραλία όπου συνήθως υπάρχει χώrος για παρκάρισμα.

Παραλία Λαγκούβαρδος

Ο Λαγκούβαρδος είναι μια μοναδική παραλία απαράμιλλου κάλους, η οποία είναι πόλος έλξης των επισκεπτών για στιγμές ηρεμίας στα καταγάλανα νερά της & ειδικά για την προσφορά της στα θαλάσσια σπορ. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, ο Λαγκούβαρδος είναι ιδανικό μέρος για board surfing & wind surfing.

Ελκύει τουρίστες από όλη την Ευρώπη, που έρχονται να απολαύσουν αυτά τα δώρα της φύσης. Μια χρυσή παραλία εκτείνεται σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων & βρίσκεται σε 3 χιλιόμετρα από το φημισμένο ψαροχώρι της Μαραθούπολης, όπου εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ολόφρεσκα θαλασσινά, τοπικά εδέσματα, καφέ & ποτό & μια ανεπανάληπτη θέα του νησιού «Πρώτη» με το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

πύλος μεσσηνίας
πύλος μεσσηνίας

Παραλία Χρυσή Ακτή

Η παραλία Χρυσή Ακτή χαρακτηρίζεται από το έντονο χρυσαφί χρώμα της αμμουδίας της και την μεγάλη σε μήκος έκτασή της Κάπου στα μέσα της παραλίας θα βρείτε αναψυκτήριο,ενώ υπάρχει πάντα κάποιο ήσυχο σημείο για αυτούς που δεν θέλουν κόσμο.

Παραλία Βρωμονέρι

Η παραλία Βρωμονέρι αποτελεί επιλογή για τους κατοίκους των γύρω χωριών, αφού είναι μία αξιοπρεπής παραλία με γρήγορη πρόσβαση. Η παραλία είναι στρωμένη με άμμο, και υπάρχουν διάφορα σκαλάκια από τα οποία μπορείτε να κατεβείτε σε αυτή.

πύλος μεσσηνίας
πύλος μεσσηνίας

Παραλία Ρωμανός

Στο χωριό Ρωμανός υπάρχει μία όμορφη εκτεταμένη παραλία. Αποτελείται από ψιλή άμμο και διαθέτει διάφορα σκιερά μέρη. Πάνω από την παραλία υπάρχει αρκετός χώρος για παρκάρισμα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το μοναδικό ελληνικό ποτάμι “γένους θηλυκού”

Το φαράγγι του ποταμού είναι συναρπαστικό, με την άγρια φύση να δεσπόζει σε όλη σχεδόν τη διαδρομή. Η καλύτερη εποχή για να επιχειρήσει κανείς τη διάσχισή του είναι από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο, με την προϋπόθεση ότι δε θα βρέχει. Η είσοδος στο φαράγγι γίνεται από πολλά σημεία, ανάλογα με το μήκος της διαδρομής που θέλει κανείς να διασχίσει.

Ο ποταμός πηγάζει από τους πρόποδες του Λυκαίου όρους, κοντά στο χωριό Πέτρα, και μοιράζεται ανάμεσα σε Αρκαδία, Ηλεία και Μεσσηνία. Τα νερά της Νέδας, του μοναδικού θηλυκού ποταμού της Ελλάδας, συναντούν χείμαρρους και παραπόταμους από τα γύρω βουνά, ακολουθούν μια εκπληκτική πορεία μέσα από στενά φαράγγια, δροσερά πλατώματα και χαράδρες πνιγμένες στη βλάστηση, περνούν κάτω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια και μέσα από σκοτεινές σπηλιές και καταρράκτες, για να καταλήξουν στο Κυπαρισσιακό κόλπο, καλύπτοντας μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων.

Για να μπει κανείς στο φαράγγι και να περπατήσει στις όχθες του ποταμού, θα πρέπει να είναι τα νερά χαμηλά, όπως ακόμα αυτή την εποχή. Οι είσοδοι προς το φαράγγι είναι διάφορες. Μπορούμε να μπούμε από την Πέτρα (17 χλμ. από την Ανδρίτσαινα) για να προσεγγίσουμε την αρχή του ποταμού, από το γειτονικό Κακαλέτρι ή από το χωριό Κούβελα στις πλαγιές του Τετράζιου.

Το Πολυλίμνιο, μια κλιμακωτή διαδοχή από λίμνες. Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5 λεπτά με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες & καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες & αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό & άρχισαν να δέχονται τους φίλους της φύσης.

O υδροβιότοπος της Γιάλοβας αποτελεί το νοτιότερο διεθνούς σημασίας υδροβιότοπο των Βαλκανίων. Είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα “Life Natura”,καθώς αποτελεί σταθμό για πολλά είδη μεταναστευτικών πτηνών.Θεωρείτε προστατευόμενη περιοχή με συνολικά 258 είδη. Στο σημαντικό αυτο υδροβιότοπο λειτουργεί ενημερωτικός σταθμός από όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει διάφορα είδη πτηνών αλλά και τον είδος χαμαιλέοντα στην Ευρώπη.

Η Αρχαία Μεσσήνη βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του όρους Ιθώμη, κοντά στο σημερινό χωριό Μαυρομάτι. Έχει έρθει στο φως ένα μεγάλο τμήμα της, που φανερώνει την έκταση, αλλά και τη σπουδαιότητα που είχε η πόλη αυτή κατά την αρχαιότητα. Η Αρχαία Μεσσήνη οικοδομήθηκε το 369 π.Χ. από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, ύστερα από τη μάχη των Λεύκτρων, όταν νίκησε τους Σπαρτιάτες, εισέβαλε στη Λακωνία και ελευθέρωσε τους Μεσσήνιους από τη σπαρτιατική κυριαρχία.

Κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Πύλου βρίσκεται το Νιόκαστρο, ή αλλιώς Νέο Ναβαρίνο, το οποίο στέκεται ως άγρυπνος φρουρός προφυλάσσοντας την περιοχή από την ευάλωτη πλευρά της θάλασσας. Όπως μαρτυρούν και αρκετά στοιχεία της κατασκευής του, το Νιόκαστρο είναι οθωμανική δημιουργία.

Σε απόσταση 14 χλμ. από την Πύλο, στον λόφο του Επάνω Εγκλιανού, ήρθε στο φως τον προηγούμενο αιώνα το ανάκτορο του ξακουστού βασιλιά της Πύλου, Νέστορα. Πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο που έχει διασωθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Το συγκρότημα των ανακτόρων αποτελείται από τέσσερα οικοδομήματα, που περιλαμβάνουν μια σειρά διαμερισμάτων.