Τί να προσέχετε όταν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας; - Karalis City Hotel

Τί να προσέχετε όταν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας;

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, οι διακοπές αποτελούν πάντα ένα ιδιαίτερο πρόβλημα διότι δεν ξέρουν αν πρέπει να πάρουν μαζί ή να αφήσουν πίσω τους, τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Ωστόσο, όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία μετατρέπονται σε “pet friendly” Υπάρχουν βέβαια και τα ξενοδοχεία αποκλειστικά για σκύλους ή γάτες που για μερικούς είναι απλώς βασανιστικά.

Εάν όμως προγραμματίσετε σωστά τις κινήσεις σας, οι διακοπές σας θα είναι αμέριμνες και ξεκούραστες!

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας πρέπει να έχετε για τα κτηνιατρικά ιατρεία που βρίσκονται στον τελικό προορισμό σας. Πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με ένα κλουβί, ένα λουρί, σκυλοτροφές, μπολ για τροφή και νερό, ένα ή δύο παιχνίδια του κατοικιδίου σας, μια κουβέρτα, το κρεβάτι του και βέβαια τις απαραίτητες σακούλες για τα περιττώματά τους.

Επίσης, σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας, το πιστοποιητικό υγείας του και το φαρμακείο του, με ηρεμιστικά, γάζες, αντισηπτικά και σπρέι για έντομα.

Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει κάνει όλα τα εμβόλια και να ενημερώσετε το γιατρό για τον προορισμό σας, τη διάρκεια, και το μεταφορικό μέσο, ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.
Επίσης, μπορεί να σας δώσει κάποιο ηρεμιστικό φάρμακο σε περίπτωση που το ζωάκι σας γίνει ανήσυχο ή επιθετικό ή ακόμη και δραμαμίνη σε περίπτωση ναυτίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Γενικά τα αεροπορικά ταξίδια δεν είναι ό,τι καλύτερα για τα κατοικίδια σας διότι ο χώρος αποθήκευσης τους δεν έχει συνήθως καλό εξαερισμό και τα ζωάκια ταλαιπωρούνται πάρα πολύ με αυτό το είδος μετακίνησης!
Τα ζωάκια μεταφέρονται σε ειδικά καλάθια μαζί με το πιστοποιητικό υγείας τους.

Στον αντίποδα του αεροπορικού ταξιδιού, το αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε με τα κατοικίδια σας αν βέβαια τα έχετε συνηθίσει σε συχνές βόλτες και μέσα στις θήκες μεταφοράς τους.

Παράλληλα, πρέπει να σταματάτε κάθε 3-5 ώρες για να ξεμουδιάσει το ζωάκι σας και να πιει νερό. Πριν το βγάλετε από το αμάξι, δέστε το με ένα λουρί για να μην σας ξεφύγει στο δρόμο και βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, κυνηγώντας το π.χ στην εθνική οδό, όπου θα διατρέχει τεράστιο κίνδυνο η ζωή του από τα διερχόμενα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οχήματα.

Αν τώρα πρόκειται να μείνετε σε ξενοδοχείο, πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα μέρος «φιλικό προς τα ζώα», ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη του κατοικίδιού σας. Πρέπει να έχετε ενημερωθεί από την αρχή για το είδος του ξενοδοχείου, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη διαμονή σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε την δεδομένη χρονική στιγμή. Η ενημέρωση και η καλή οργάνωση, είναι η καλύτερη λύση στο θέμα του ταξιδίου με κατοικίδιο ζώο.

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα ότι πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε στο κατοικίδιό σας μια ταμπέλα με τα δικά του στοιχεία και του ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που απομακρυνθείτε από αυτό. Απαραίτητα κρίνονται τα μικροτσίπ για σκύλους και γάτες, τα οποία εμφυτεύονται με ένεση στο ζώο και διαθέτουν έναν μοναδικό αριθμό σήμανσης. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται από τον κτηνίατρο, ο οποίος θα σας δώσει ένα Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης με τον αριθμό σήμανσης. Στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο θα αποσταλεί αντίγραφο της ταυτοποίησης.

Εάν ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές, τότε θα μπορέσετε να έχετε ένα άνετο ταξίδι και μία άνετη διαμονή στον τόπο των διακοπών σας, μία διαμονή ευχάριστη όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το αγαπημένο σας κατοικίδιο!

Share this article

You May Also Like